İmplant Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İnsanların dişlerine gereken önemi göstermemeleri dişlerinde çürümelere diş eti iltihaplanmalarına yol açmaktadır. Bu durum ilerleyen süreçlerde insanlarda diş kayıplarına yol açmaktadır. Dişlerde meydana gelen sorunların bir kısmının yapısal ve genetik olması bu konuda gelişmelerin yaşanmasının sebebidir. Durum böyle olmasa herkes gereken özeni gösterdiğinde kimsenin diş rahatsızlığı çekmemesi gerekirdi.

Gelişen teknolojiler sağlık alanında çığır açan gelişmeleri beraberinde getirmektedir. İmplant diş bunlardan biridir. Eksik olan dişlerin yerine çene kemiğine yeni dişlerin vidalanmasıdır. Bu vidalar titanyumdur. Tek diş eksikliğinde takılabileceği gibi birden fazla diş eksikliğinde ya da ağızda tamamen diş olmaması durumlarında takılabilir. 18 yaşını geçmemiş çocuklarda ve bebeklerde herhangi bir yaş sınırı olmamasına rağmen kullanılmazlar. İmplant diş genelde yetişkinlerde tercih edilen bir tedavi yöntemidir. İmplant yerleştirme işlemleri lokal anestezi ile birlikte yapılacağından bir acı ya da ağrı hissetmezsiniz. Lokal anestezi olmasa bile hissedilecek ağrı çok hafiftir. Diş hekiminizin vereceği ağrı kesiciyle ağrılarınız dinecektir. Ayrıca kısa süreli bir cerrahi işlemler implant yerleştirme işlemi tamamlanır. İmplant yerleştirme işleminin sonrasında implantın çene kemiğine tam olarak oturması için 3 ay geçmesi gerekir. Bu süreden sonra protezler yapılabilmektedir. İmplant diş ömrü konusunda net bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak 30-35 yıla kadar bakımı yapılanlar söz konusudur. Uzun ömürlü olması için bakımlarının düzenli yapılması ve kişinin ağız ve diş sağlığı konusunda özenli olması gerekir.

İnsanların gerekli özen ve hassasiyeti göstermemeleri dişlerini kaybetmelerine yol açmıştır. Dişlerin olmaması beslenmenin önünde büyük bir engeldir. Kişinin temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme dişler olmazsa olmaz. Olsa da verimli beslenmeden söz edilmesi mümkün değildir. Ayrıca dişleri olmayan kişi düzgün konuşamaz. Dişleri olmayan kişiler toplum için itibar görmezler. Teknolojinin gelişmesi insanlara bu konuda yardımcı olmaktadır. Kaybettikleri dişlerinin yerine takılan dişlerle düzenli beslenebilecek, düzgün konuşabileceklerdir. Eğer dişlerimizde yapısal veya genetik bir bozukluk yoksa diş fırçalama, diş ipi kullanımı, düzenli diş hekimi ve yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat ederek dişlerimizi korumamız bizim elimizde.

Unutmayın hiçbir yapay şey kendinizinkinin yerini tutmaz.