Diş Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız ve dişlerde karşılaşılan en büyük rahatsızlıklardan iki tanesi diş eti iltihapları ve diş çürükleridir. Eğer diş eti rahatsızlıkları ciddiye alınmaz ve gerekli önlemler alınmazsa o zaman bu çene kemiğinin erimesine neden olabilmektedir. Diş sağlığı aynı zamanda vücuttaki diğer organlarında olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. Bu nedenle diş sağlına dikkat etmeniz gerekiyor. Diş sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler:

1. Düzenli ve doğru fırçalama: Yatmadan önce ve sabahları kalktığınız zaman mutlaka dişlerinizi fırçalamalısınız. Çünkü yemek kırıntıları dişlerde bakteri oluşmasına neden olacaktır. Bu da zamanla dişlerinizi çürütecektir. İşte bu yüzden dişlerinizi günde en az iki defa fırçalamalısınız.

2. Diş ipi kullanımı: Diş sağlığı için önemli olan şeylerden bir tanesi de diş eti aralarında kalan yemek kalıntılarının temizlenmesidir. Bunun için birçok kişi kürdan kullanır. Ancak bu yanlış bir seçimdir. Bunun yerine diş ipi kullanmalısınız.

3. Ağız bakım suları: Ağzınızdaki bakterileri her zaman dişinizi fırçalayarak gideremezsiniz. Bunun içinse ağız bakım sularını kullanmalısınız. Bu sayede hem dişlerinizin çürümesini engelleyecek hem de ağız kokusunun önüne geçeceksiniz.

4. Asitli yiyecek ve içecekler: Asitli yiyecek ve içecekler dişlerinizin çürümesine neden olacaktır. Bu nedenle asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. 5. Flor: Diş sağlığı için flor oldukça önemlidir. Özelliklede dişlerin daha sert ve sağlam olmasını sağlıyor. Bu nedenle florlu diş macunlarını kullanmanız size fayda sağlayacaktır.

6. Süt ve süt ürünleri: Kalsiyum içeren gıdalar dişlerinizin sağlığını korumada yardımcı olacaktır.

7. Bebeklik ve çocukluk döneminde diş sağlığı: Bebeklik ve çocukluk döneminde dişlerin sağlığı önemlidir. Çünkü çocukluk döneminde çürüyen dişler ilerleyen yaşlarda da devam edebilmektedir. Bunu ise yine dişlerinizi fırçalayarak ve şekerli yiyeceklerden uzak durarak sağlayabilirsiniz.

8. Diş eti hastalıkları: Diş sağlığı için en büyük tehdidi diş eti rahatsızlıkları oluşturmaktadır. Bu nedenle diş eti iltihaplarına karşı önlem almanız son derece önemlidir.

9. Düzenli kontrol: Diş et rahatsızlıkları ile mücadele etmek ve erken önlem almak için sizde yılda en az iki defa diş doktoruna kontrole gitmelisiniz.