Diş Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler

Diş Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler

Diş ve diş eti hastalıkları belki de hepimizin en çok şikâyet ettiği rahatsızlıklardan bir tanesidir. Özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan bu rahatsızlıklar gerekli önlemler alınmadığı taktirde oldukça rahatsız edici olabilir. Bu nedenle Diş sağlığı için sizde yılda en az iki kez doktorunuza giderek kontrolden geçmelisiniz.

Diş ve diş eti hastalıklarının ana sebebi şekerli ve asitli gıdalardır. Özellikle şekerli gıdaları tükettiğinizde ve dişlerinizi fırçalamadığınızda dişleriniz zamanla çürümeye başlar. Bunun yanı sıra diş eti iltihaplanmaları da yavaş yavaş ortaya çıkar. Eğer bunun için gerekli önlemler alınmazsa o zaman diş eti yuvasının bağlı olduğu çene kemiği eriyerek geri dönüşü mümkün olmayan bir rahatsızlık ortaya çıkacaktır. Bu nedenle diş eti rahatsızlığı ya da iltihaplanması ile karşı karşıya kaldığınız zaman hemen gerekli önlemleri almalısınız. Peki, ne gibi önlemler alabilirsiniz?

Diş sağlığı için dikkat edilmesi gereken en önemli şey dişlerin fırçalanmasıdır. Toplumumuzda birçok kişide bu alışkanlık bulunmaz. Bu nedenle bu alışkanlığı edinmemiz şart! Hatta çocuklarımıza küçük yaştan itibaren bu alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Bu sayede dişlerin çürümesi önlenecektir.

Dişlerinizin temizliği için her zaman dişleri fırçalamak yeterli olmayacaktır. Dişlerin arasında kalan kırıntılar içinse diş ipi kullanmalısınız. Birçok kişi kürdan kullanmayı tercih eder. Ancak kürdan bilinçsizce kullanıldığı zaman dişlerin yapısını bozacaktır. Bu nedenle diş ipi kullanmayı tercih etmelisiniz.

Dişlerinizi ne kadar temizlerseniz temizleyin her zaman ulaşamayacağınız noktalar olacaktır. işte bu noktalar içinde ağız gargarası almalısınız. Bu sayede diş fırçasının ve diş ipinin ulaşamadığı noktalar temizlenecek ve bakteri oluşumu engellenecektir. Ayrıca bu ağız kokusu ile de mücadele etmenize yardımcı olacaktır.

Diş sağlığı için önemli olan konulardan bir tanesi de düzenli olarak diş kontrolü yaptırmaktır. Diş çürükleri ve iltihaplanmalar için hemen tedbir alınması gerekir. Bunun içinde yılda en az iki kere doktorunuza giderek dişlerinizi kontrol ettirmelisiniz. Bu sayede sizin farkında olmadığınız rahatsızlıklar bulunacak ve bu sayede bu sorunlar ortadan kaldırılacaktır. Sizde diş ve ağız sağlığı için tüm bunlara dikkat etmelisiniz.